fr nl

OPENING CNC-OPLEIDINGSCENTER SMSI VTI IEPER

Met trots kunnen we melden dat het samenwerkingsproject “CNC-opleidingscentrum metaalverwerkende bedrijven & onderwijs ” een feit is.

Verspanende bedrijven in de regio hebben een hoge nood aan gespecialiseerde werkkrachten. De samenwerking tussen het VTI Ieper en de bedrijven is absoluut aangewezen zodat beiden er beter van worden.

Om dit centrum te realiseren zocht de school (SMSI VTI Ieper - opleiding mechanische vormgevingstechnieken) partners/bedrijven uit de verspaningssector.

Vandaag opent het TI Ieper met trots officieel een vernieuwd opleidingscentrum voor mechanische vormgevingstechnieken, een opleiding voor leerlingen van 14 tot 18 jaar.

Onze technische school werkt samen met 5 metaalverwerkende bedrijven uit de regio en de leverancier van de machines. De bedrijven die meestappen in dit uniek Iepers verhaal en die we heel dankbaar zijn: Westlandia, Ropa NV, Platteau NV, Picanol Group, IntOCon nv en de leverancier van de machines Germond.

Dit werd gefinancierd door de school en de deelnemende partners. De type machines zijn: DOOSAN Horizontale draaibank Lynx 2100LMB, DOOSAN Verticaal machinecenter Type DNM4000.

Om de opleiding aantrekkelijk te maken voor potentiële leerlingen is investeren in degelijke infrastructuur, een modern machinepark en een verzorgde leeromgeving echt noodzakelijk. Een reorganisatie van de werkplaats drong zich op. Oude conventionele machines, draaibanken en freesmachines, maken plaats voor computergestuurde CNC-machines. Hier zie je het resultaat.

De leerkrachten - Geert Anseeuw en Reinout Deryckere – volgden een CNC-opleiding en kunnen nu veel studenten warm maken voor de opleiding mechanische vormgevingstechnieken. De sector heeft nood aan meer en goed opgeleide personeel die in staat zijn om met een CNC-machine te werken.


<< terug
contact 051 31 06 72
Service aanvraag